Új jelszó kérése
Kategóriák
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szállítás

Termék részletek


Csillagfürt - avagy hogyan gyógyuljunk ki a lustaságbetegségből - Meseregény és furulyaiskola

Csillagfürt - avagy hogyan gyógyuljunk ki a lustaságbetegségből - Meseregény és furulyaiskola
4 690 Ft4690

Van egy kislány, Csillagfürt, aki nagyon szeretne meggyógyulni a lustaságbetegségből. Leckét írni és rendet rakni nincs kedve, de egy kis kalandtól nem riad vissza.
Van egy furulyatanárnő, aki úgy tanítja zenélni a gyerekeket, hogy közben beszélget, megért, figyel, mesél. Tanítványai szívrepesve várják Anikó néni óráit, pedig ő egyetlen percig sem titkolja előttük, hogy a tudáshoz sokat kell tanulni, gyakorolni, ismételni.
Most az ő tollából született egy mese, amely egyszerre izgalmas, fordulatos és vicces. Csillagfürt elindul, hogy gyógyulása érdekében egy dalt furulyázzon a varázsvirágnak. Az egyetlen bökkenő, hogy nem tud furulyázni, és fogalma sincs, hol keresse a virágot. Útja során manók, boszorkányok, rémisztő és szánalmas lények seregével találkozik, hol bátorsággal, talpraesettséggel, hol emberséggel, jó szívvel vágja ki magát a slamasztikából, miközben egyenként tanulja és gyakorolja a furulyán a hangokat.
Ez a gyönyörűen megírt, okos és vidám mese észrevétlenül tanít nemcsak furulyázni, de élni is. A kalandokhoz Egri Mónika rajzai teremtenek izgalmas képi világot. Szívből ajánlom ezt a könyvet minden furulyázni tanuló gyereknek, és mindazoknak, akik egyszerűen egy jó mesére vágynak.


Berg Judit 

író

Nagy Anikó Johanna mesés furulyaiskolája nagy hatást gyakorolt rám, végigolvasva ugyanis arra döbbentem rá, hogy tartalmazza mindazt, amit magam is tanítok a növendékeimnek, csak olyan fantáziadúsan, olyan lebilincselő stílusban megírva, hogy nincs az a gyermek,, aki ne kapna kedvet a furulyázáshoz, ha arra ilyen csalafinta módon veszik rá. Neveléspszichológia hatja át minden sorát, de észrevétlenül, és úgy ösztönöz rendszeretetre, szorgalomra, céltudatosságra, hogy közben a fantáziánkat is mozgásba hozza.
Olyan emberi értékeket állít elénk példaként, mint bátorság, segítőkészség, vigasznyújtás, és mindezt úgy, hogy közben minden igényt kielégítően vezet végig a furulyajáték technikájának lépcsőfokain. Kedvet csinál a komponáláshoz is, ami megadhatja a gyerekeknek az alkotás mámorító érzését is. Csillagfürt példája kigyógyíthat minket mindennapi gyarlóságainkból: lustaságból, gyávaságból, önbizalomhiányból, és meggyőződésem, hogy a gyakorlatban segítségére lehet minden furulyatanárnak, aki kisebbekkel is foglalkozik.


Kállay Gábor
ének- és furulyaművész
a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola tanára

 

 

 • Cím
  Csillagfürt - avagy hogyan gyógyuljunk ki a lustaságbetegségből - Meseregény és furulyaiskola
  Szerző
  Nagy Anikó Johanna
  Kiadó
  Abrakadabra
  Oldalszám
  160
  Borító
  keményfedeles
  ISBN
  978963896570
  Nyelv
  Magyar
  Kiadás éve
  2013
  Cikkszám
  978963896570
Webáruház készítés